Tekort aan mandarijnen zorgt opnieuw voor verlies Sparta 4

Door • 17 december 2018 • Categorie: Wedstrijdverslagen

Terwijl Gerard ergens op een kerstmarkt rondliep en kerstballen verkoos boven korfballen, hield de rest van Sparta 4 zich bezig met weer een nieuwe thuiswedstrijd. Deze keer waren de spelers van Dindoa 6 de mazzelaars die de strijd tegen de Nijkerkers aan mochten gaan.

Omdat ’t voorlopig haar laatste wedstrijd was, mocht Hanne de eervolle taak als aanvoerder vervullen. Toen ze haar strategisch denkvermogen had ingezet en had bedacht waar Sparta begon met aanvallen, kon de wedstrijd beginnen. Ondanks een stampvolle tribune met alle trouwe supporters, kwam de wedstrijd wat moeizaam op gang. Kansen werden gecreëerd maar niet echt afgemaakt, wat trouwens vaker het probleem is bij Sparta 4. Afgezien van het geploeter in het veld, waren het de wissels die weer boften deze week. Er waren namelijk opnieuw geen mandarijnen om te pellen. (Wie gaat d’r nou eindelijk aan de slag met dat schema?) Met een stand van 5-5 zochten beide partijen de kleedkamers op, waar de opbeurende woorden van Jochem weer zorgde voor vertrouwen bij de Nijkerkers.

Sparta begon fanatiek aan de tweede helft, want het ontbreken van de mandarijnen mocht de pret niet drukken. Of nouja, zo gezellig was het nou ook weer niet. Sparta bleef volhouden, ondanks de aanhoudende voorsprong van Dindoa. Gedurende de tweede helft betraden Marianne en Anoek het veld, terwijl Thijs lekker bleef zitten en genoot van zijn foutloze wedstrijd op de bank. Hanne besefte dat ze nog niet had gescoord, terwijl ze aanvoerder was. Dit was natuurlijk niet de bedoeling, dus mikte ze in de laatste minuut toch nog raak. Helaas was dit niet genoeg om de wedstrijd te winnen. De Nijkerkers verloren met 12-14. De Spartanen waren ontroostbaar. Arie vond ’t daarom noodzakelijk om voor tientallen euro’s aan bier te bestellen. Maar, niet voordat iedereen z’n shirt netjes binnenstebuiten in de tas had gedaan, want anders vindt Chanine dat wassen wel echt een gedoe.

Door mijn afwezigheid de komende maanden schrijf ik voorlopig even geen analytisch en inhoudelijk sterke wedstrijdverslagen, zoals u dat inmiddels gewend bent. Maar niet getreurd! Ik heb er alle vertrouwen in dat m’n teamgenoten ook hiervoor een schema gaan maken, zodat u altijd op de hoogte blijft van de avonturen van Sparta 4.

Door Hanne van den Born