Sparta 4 wint (tweede helft)

Door • 11 maart 2019 • Categorie: Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag reisde het vierde af naar Ermelo om een wedstrijd te spelen tegen Dindoa 6. Het welbekende spreekwoord luidt niet voor niks: ‘Dindoa uit, altijd lastig.’ Dus dat beloofde een pittige wedstrijd te worden.

Het vakkundig geselecteerde achttal betrad de hal vol goede moed. Er waren immers al een flink aantal mandarijnen weggewerkt dus dit moest goed komen. Minpuntje was dat de mandarijnen zeer klein waren. Daarnaast waren ze ook nog behoorlijk lastig te pellen, met veel achtergebleven witte vliesjes tot gevolg. De mandarijnverantwoordelijke van de week (Arie) gaf toe dat hij deze voorkennis al had. Dat werd hem niet bepaald in dank afgenomen door de pellers.

Terug naar de wedstrijd. Sparta begon lekker. Dindoa had moeite de scores bij te houden en kreeg flink wat ballen om de oren. Na een tijdje ging Francis als een stervende zwaan naar de grond. Als beloning voor dit toonbeeld van onsportiviteit kreeg ze een (zeer onterechte) strafworp mee, die ze ook nog eens scoorde.

Halverwege de helft kwamen Gerard en Anne in de ploeg voor Arie en Danique. Door de nieuwe energie konden de Nijkerkers nog een aantal keer raak mikken voordat de scheidsrechter er klaar mee was. Toen het eindsignaal door de sporthal galmde, hadden de Spartanen van het vierde 10 keer gescoord. Dindoa gooide 7 keer in de juiste korf.

Een klein detail was dat er daarvoor ook al een eerste helft was gespeeld. Daarin verloren de Spartanen met 11-6. Helaas voor het vierde werden beide helften bij elkaar opgeteld voor de einduitslag. Weer een nederlaag dus, maar wel met mandarijnen deze keer!

(Voor de liefhebber: het werd 18-16)