Sparta 4 verliest door onverwachte veldlengte

Door • 3 maart 2019 • Categorie: Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen ODIK op het programma van Sparta 4. Het welbekende spreekwoord luidt niet voor niets: ‘ODIK uit, altijd lastig’, dus dat beloofde een spannendende wedstrijd te worden. Vol goede moed reisden de meeste Spartanen af naar Barneveld. Lars, Anoek, Marianne en Hanne haakten van tevoren al wel af. Mogelijk uit angst voor de Barneveldse ploeg.

De heenreis verliep soepeler dan die van 1 december 2018, de uitwedstrijd tegen Devinco. Toen liet Hanne namelijk de motor van haar auto afslaan. Het blijft gek dat van dat incident nooit iets in het wedstrijdverslag is gekomen. We willen niet speculeren, maar het is op z’n minst opvallend dat Hanne die die (beginners)fout maakte, ook de schrijfster was van de toenmalige wedstrijdverslagen. Afijn, ditmaal arriveerde Sparta zonder al te veel oponthoud in Barneveld.

In Veluwehal bezat Sparta 4 dit seizoen nog de ongeslagen status, dus de druk was hoog om die reputatie door te zetten. Toen de spartanen de zaal instapten sloeg de schrik echter om hun harten. De wedstrijd tegen DWS werd gewonnen op het oosterlijk gelegen veld in de Veluwehal, maar ditmaal moest Sparta het laten zien binnen de lijnen van het naastgelegen hoofdveld.

Wellicht haalt u uw schouders op bij deze informatie. Een korfbalveld is toch immers een korfbalveld? Een groot verschil tussen de speelterreinen in de Barneveldse sporthal is echter dat het hoofdveld minstens 1,5 meter langer is dan die van het naastgelegen veld. Een gigantisch verschil.

Na een lange zoektocht naar concentratie begon de eerste helft. Al snel bleek dat de veldlengte een enorme impact had op het spel van de Nijkerkers. Naar mate de wedstrijd vorderde moest Sparta op conditioneel vlak afhaken. Aangezien Anoek ook nog eens had gefaald in haar mandarijnentaak, was alle hoop op een overwinning vervlogen.

Arie was na afloop genoodzaakt om zijn veelzeggende, inspirerende quote van een aantal weken geleden te recyclen. “Het was niet best”, sprak de vedette wederom filosofisch. Ditmaal dus geen overwinning. Maargoed, er was dit jaar ook al wel heel veel gewonnen.

(Voor de liefhebber: het werd 17-14)