Sparta 4 blijft winnen zonder mandarijnen

Door • 11 februari 2019 • Categorie: Wedstrijdverslagen

Het vierde van Sparta had afgelopen zaterdag een lastige taak. Koploper Devinco 6 stond op het menu. Voor sommige spelers was de spanning zo hoog dat ze niet bij de wedstrijd aanwezig waren. Francis, Hanne, Marianne en Anne hadden zich afgemeld, dus moest de technische directie zoeken naar nieuw spelersmateriaal. Die werd gevonden in Marieke en Carina. Zij werden beiden voor één wedstrijd gehuurd van het vijfde.

De hele eerste helft verliep volgens plan. Er werden amper kansen weggegeven.

In de rust voltrok zich echter een vreselijk drama. Alwéér geen mandarijnen. Even sloeg de paniek toe in de gelederen, maar de Spartanen herpakten zich. Er was immers nog een tweede helft te spelen.

Het tweede deel van de wedstrijd bleef Sparta geconcentreerd om het tekort aan mandarijnen te compenseren. Met succes. Het werd behoorlijk spannend, tot Lars vlak voor tijd een belangrijk doelpunt maakte. Van zijn tegenstander mocht hij geen vang pakken, dus besloot hij maar te scoren. Niet zo slim van de Deventenaren, want hiermee gaven ze de wedstrijd uit handen, bleek achteraf.

In totaal mikten de Nijkerk in de twee helften drie keer vaker raak dan Devinco. Best belangrijk als je een wedstrijd wil winnen.

Ook in de derde helft liet Sparta zien dat het scorend vermogen in huis heeft. Tientallen punten pinten werden genadeloos gescoord. Devinco kon dit scorend vermogen niet meer aan en vertrok ver voor sluitingstijd van het strijdtoneel.

Het gaat interessant worden voor welke tactiek Sparta komende wedstrijd kiest. De afgelopen weken werden de tegenstanders zonder mandarijnen verslagen. De vraag is of dat perspectief biedt voor de toekomst.

Volgende week staat Danique op het programma om voor de mandarijnen te zorgen. Of dat ook gebeurt ziet u om 19:00 uur in sporthal Watergoor.