Sparta 3 mikte weer iets te weinig raak

Door • 8 oktober 2018 • Categorie: Wedstrijdverslagen

Ook deze week mochten de strijders van Sparta 3 zich weer klaarmaken voor een spannende pot. Tenminste, dat was de verwachting.

Na de plicht om te behangen was er deze week een originelere reden om af te zeggen: de geboorte van een zoon (gefeliciteerd hè Gerard!). Voeg daar nog een paar afmeldingen aan toe en je eindigt met een ploeg van 7 spelers. Gelukkig was Leonie bereid om dat hele eind mee te rijden naar Wijk bij Duurstede (en daarvoor d’r eigen wedstrijd te missen!)

Hoewel het erg verleidelijk was om in de zon te blijven zitten, betraden de Nijkerkers rond 14u het veld van Viking. De scheidsrechter gaf vooraf duidelijk aan dat hij niet gediend was van commentaar, dus het beloofde een vredige wedstrijd te worden.

Vredig was het zeker, maar spannend niet. De Spartanen begonnen vol goede moed, maar al snel liet Viking merken dat ze niet van plan waren om de tegenpartij met punten naar huis te sturen. Sparta wist de korf maar 5 keer te raken, waarvan 2 keer door onze invalster. Ook Jochem en Marianne zorgde voor vertrouwen bij Sparta door raak te mikken, maar het mocht helaas niet baten. De Spartanen zijn er volledig afgeknald met een eindstand van 16-5. Het was ‘m weer net niet.

“Maar de vorige keer hadden jullie toch van Viking gewonnen?” hoor ik u denken. Dat is helemaal waar. Het blijkt nu dat de Vikingers die dag maar met de helft van hun eigen team speelde.

“We hebben gewoon niet zoveel te zoeken in deze poule” was het eindoordeel van Arie. Volgende week mogen we ’t nog 1 keer proberen op ’t veld. Om 14:00 in Nijkerk, tegen HKC. De vorige keer werd het 14-11 in Utrecht, dus volgende week wordt het wel echt spannend!