Behangende speler Sparta 3 blijkt onmisbaar in de strijd tegen Viko

Door • 1 oktober 2018 • Categorie: Wedstrijdverslagen

Op zaterdagmiddag 29 september mocht Sparta 3 zich opmaken voor dezelfde tegenstander als vorig weekend. Viko versloeg Sparta vorige week met 17-7 en dat lieten de Nijkerkers niet nog een keer gebeuren, was het plan.

De zon scheen, de vlaggetjes voor de verjaardag van Thijs hingen, Arie was aan ’t behangen, de scheids arriveerde, iedereen was er klaar voor, dus om 14:00 klonk het eerste fluitsignaal. Vol goede moed gingen beide partijen van start. Of het aan de versierde dug-out lag weten we niet, maar Sparta begon sterk. Zelfs Thijs vergat zijn gele verjaardagskapsel en zo was bij iedereen genoeg scherpte aanwezig.

Al snel werd duidelijk dat een rebound pakken in het startende verdedigende vak onmogelijk zou worden. Een voormalig hoofdklasse speler van langer dan 2 meter had hier niks anders dan de vang. Ook als hij niet in de buurt van de bal was, zorgde magische uitschuif armen voor balbezit bij Viko. Ondanks deze tegenvaller bleven de Nijkerkers energiek doorstrijden en werd het gat tussen het aantal doelpunten niet groot.

Met een kleine achterstand ging Sparta de rust in, de ene speler nog gesloopter dan de ander. Ondanks de sterke tegenstander heerste er tevredenheid over het spel. Dat “de ballen er gewoon niet invielen” bleek het grootste probleem. Scherpte houden en niet inkakken, dat zou ze door de tweede helft moeten slepen.

Na de rust werden er twee frisse Spartanen ingezet, wat zorgde voor nieuwe energie. Die energie was hard nodig, want al snel werd duidelijk hoe weinig de Nijkerkers daarvan nog over hadden na de slopende eerste helft. Sparta wist ondanks de dappere strijd Viko niet in te halen. Viko bleef domineren en wist vaker raak te mikken dan de Nijkerkers.

Het eerder genoemde plan was niet behaald. Met een eindstand van 7-17 was er geen doelpunt meer of minder gevallen dan vorige week. Gelukkig was de derde helft er niet minder gezellig om.

Volgende week reizen we af naar het vredige pittoreske Wijk bij Duurstede, waar we het mogen opnemen tegen de spelers van Viking. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg had een uitslag van 10-9, dus het belooft een spannende pot te worden! Hopelijk ging het behangen bij Arie zaterdag beter dan het korfballen bij Sparta 3, zodat ook hij er volgende week gewoon weer bij kan zijn.