Speculaasactie Sparta Korfbal

Door • 11 oktober 2018 • Categorie: speculaascommissie

Hieronder staat hoe de jaarlijkse speculaasactie van Korfbalvereniging Sparta uit Nijkerk in zijn werk gaat.

Deze speculaasactie heeft als doel om geld te genereren voor de korfbalclub.
Al vanaf ca. 1975 wordt deze actie gehouden, toen nog vanuit het huis van één van de leden maar inmiddels is de kantine van de korfbalvereniging het epicentrum.

De speculaasactie wordt altijd twee weken gehouden. In de eerste week loopt de jeugd (F t/m B) en in de 2e week lopen de senioren en de A-teams.

Op afgesproken tijden kunnen de kratten met speculaas opgehaald worden in de kantine voor de huis-aan-huis verkoop. Behalve de kratten krijgt ieder team ook een aantal zakjes wisselgeld mee en een plattegrond van de te lopen wijk. Hier kan ook op worden aangegeven welke straten van de wijk gelopen zijn. Zo houden we een overzicht in welke straten nog geen speculaas is verkocht door de jeugd zodat eventueel in de 2e week deze straten door de senioren gedaan kunnen worden.
Op het papier met de wijk staan ook de prijzen van het speculaas vermeld.

Het team spreekt vooraf met de (ouders van) leden af op welk moment of welke momenten er gelopen gaat worden. Bij de jeugdteams is het de bedoeling dat er ouders meegaan. Soms gaat de trainer ook mee maar het kan ook zijn dat de trainer met zijn/haar eigen team gaat lopen.
Het is in ieder geval van belang dat er iemand een auto tot zijn/haar beschikking heeft zodat de kratten speculaas daarin gezet kunnen worden. Spreek dus van tevoren ook af welke ouder(s) willen rijden, wie het speculaas bij de kantine ophaalt en wie alles (zie hieronder) weer terugbrengt.
Doorgaans kan er voorafgaand een voorkeurswijk worden aangegeven.
Bij de huis-aan-huis verkoop bellen steeds 2 kinderen met een krat speculaas aan bij een huis. Per team zijn er dus meerdere duo’s die een krat tussen zich in dragen en huis-aan-huis aanbellen. Het is aan te bevelen om als begeleider max. 2 van deze duo’s te begeleiden. Zo houdt de begeleider overzicht waar de kinderen zijn en is deze op gehoorafstand van de kinderen als zij hulp en/of wisselgeld nodig hebben.
Laat de kinderen nooit alleen gaan!

Als het team gelopen heeft dan worden het geld, de lege kratten, eventueel overgebleven speculaas en het papier met de wijk erop ingeleverd in de kantine op het afgesproken moment.

Er is ook de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen.
Alle informatie over data en tijden en het mailadres voor vragen en bestellingen wordt middels een (doorgestuurde) brief en op de site van de korfbalvereniging doorgegeven.

Zijn er nu vragen dan kunnen deze gesteld worden via speculaasactie@spartakorfbal.nl.

Met vriendelijke groet,
De speculaascommissie

Overzicht data en tijden speculaasactie 2018

Klik hier om een voorkeurswijk op te geven voor jouw team