Bas Lohuis (B1) in selectie RTC U15 Randmeren

Door • 7 maart 2019 • Categorie: Bestuur

Na al gespeeld te hebben in de U13 en 1ste jaar U15, is Bas Lohuis (B1) afgelopen maandagavond opnieuw geselecteerd voor het tweede seizoen in de U15 RTC Randmeren.

Door zijn eerdere optreden mocht Bas de eerste en tweede ronde van de selecties overslaan, maar moest op de derde avond zijn korfbalkunsten nog wel even tonen. Voor een grote groep korfbaldeskundigen en trainers werd door kinderen tussen de 13 en 15 jaar erg fanatiek gestreden voor een plaatsje bij de 16 talenten van de regio Randmeren. Aan het eind werd de selectie bekend gemaakt en mag Bas Lohuis onze vereniging Sparta Korfbal vertegenwoordigen binnen deze RTC-selectie.

Vanuit de KNKV is een regionaal talentencentra (RTC) opgestart. Dit RTC biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U13, U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hoger liggende niveaus en nationale selecties. Het opleidingstraject maakt het mogelijk dat talenten zich maximaal ontwikkelen en dat de nationale selecties hun status van absolute nummer één van de wereld kunnen behouden. De RTC-selectie traint 1x in de twee weken in Ermelo/Harderwijk en speelt ongeveer 4-5 toernooien per jaar, waaronder het belangrijke Korfbal Challenge toernooi te Rotterdam.

We wensen Bas heel veel succes in de RTC U15 Randmeren-selectie en hopen uiteraard dat hij zelf erg succesvol is en tevens Sparta Korfbal op de kaart zet.