Tapas en DWS verslagen door Sparta 4

Door • 25 november 2018 • Categorie: Geen rubriek

Rond kwart voor 7 op deze koude zaterdagavond schoven de dappere strijders van Sparta 4 (ook wel bekend als Sparta 3) aan bij restaurant Het Oosten in Nijkerk. Nog even deed het restaurant een poging tot tegenopstellen, maar de opstelling van Sparta was ijzersterk. Met deze samenstelling beloofde het een spannende avond te worden, geheel volgens het ‘all you can eat’-concept. Vijf rondes met tapas zouden de Spartanen moeten doorstaan om hun geld er volledig uit te halen. Het werd een spannende eerste helft met veel biefstuk, sushi en hier en daar een verdwaalde diersoort. Sommige hapjes werden gemist, andere verkeerd bezorgd. Een vriendelijke ober bracht verschillende hapjes die helemaal niet waren besteld, wat vooral jammer was voor de tafel ernaast. Toch hielden de Spartanen de focus en lieten zich niet afleiden door deze tactiek. Op het gebied van bier drinken liet Sparta behoorlijk wat steken vallen. De spelers van Het Oosten kwamen namelijk zo min mogelijk langs om de volgende bestelling op te nemen.

Een rust kon jammer genoeg niet ingepland worden, dus de tweede helft werd al snel ingezet. De Nijkerkers stortten zich weer fanatiek op de ossenhaas, pekingeend en loempia’s. Jochem moest helaas vroegtijdig de wedstrijd verlaten, maar niet voordat hij zich met volle overgave had ingezet voor het team. Op het eind van de tweede helft werd er een tactische wissel ingezet, Arie en Jarno wisselden van plek en vooral van originele gespreksonderwerpen.

Of alle teamleden de vijf rondes hebben gehaald is niet bekend. Maar dat de overwinning naar Sparta ging, werd diezelfde avond nog duidelijk. Arie bewees zichzelf als karaoke-koning in een duet met Hanne. Celine Dion zou ongetwijfeld trots zijn en dus gingen de punten zonder twijfel naar de Nijkerkers.

Ook was op deze dag het teamuitje van ’t 4e gepland. Het originele idee om te gaan korfballen tegen DWS werd al snel omarmd. De tegenstanders zijn geen onbekenden voor Sparta, dus de Nijkerkers maakten zich op voor een fysieke wedstrijd.

Toen het publiek voorzien was van de gloednieuwe Sparta sjaals en DWS een dappere poging tot tegenopstellen had gedaan, klonk het fluitsignaal.
De Spartanen begonnen scherp en namen direct de leiding. Francis mikte gelijk twee keer raak en binnen no-time hadden de Nijkerkers de stand van 5-0 bereikt. DWS had deze snelheid van doelpunten niet ingecalculeerd, dus had moeite om het gat te verkleinen. De Kootwijkerbroekers vergaten zelfs om net zo fysiek te spelen als normaal. Met een stand van 11-5 kon Sparta met een gerust hart en een zak mandarijnen de rust in. Na de rust
leek het er even op dat DWS nog in de buurt kon komen, maar Sparta hield dapper stand. Met een eindstand van 15-9 won Sparta 4 de eerste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen. Tot volgende week!

Door Hanne van den Born