Sparta 3 speelde een prima derde helft

Door • 28 mei 2019 • Categorie: Geen rubriek

De wedstrijd van Sparta 3 op een zonovergoten 25 mei was een wedstrijd met veel verassingen, net zoals dit wedstrijdverslag. Omdat de schrijfster van het verslag op de bank zat, kon er eindelijk een keer goed opgelet worden. Anders dan u gewend bent, wordt dit dus een inhoudelijk wedstrijdverslag. Dit verslag bevat ook nog eens twee primeurs, dus ik zou zeggen: lees snel verder.

Omdat het verslag natuurlijk niet teveel inhoud moet bevatten, start ik wel weer gewoon met een alinea met onnodige informatie, zoals u gewend bent.

Marianne bracht ’t weekend door met schoonfamilie, wat soms ook moet gebeuren natuurlijk. Wonder boven wonder was de rest van het team volledig aanwezig. Daarbij waren er nog nooit zoveel supporters. Dat kwam onder andere doordat de geblesseerde Lars kwam kijken en ook doordat Gerard al zijn 3 kinderen mee had genomen. Aan de bankzitters dus de eervolle taak om vanuit de bloedhete dug out de wedstrijd, het scorebord en 3 kinderen in de gaten te houden. U kunt begrijpen dat dit niet allemaal tegelijk altijd maar goed kon gaan.

De Leusdenaren en de Spartanen waren nog maar net bijgekomen van de zware pot van vorige week en troffen elkaar nu dus alweer. Zoals u weet gingen de Nijkerkers vorige week met de winst naar huis. Met veel vertrouwen en een gemoedelijke sfeer ging de wedstrijd van start.

De openingstreffer viel al snel en werd gescoord door niemand minder dan Arie. Antilopen reageerde snel en zo stond het 1-1. Danique veroorzaakte vervolgens onbewust een stip, die Chanine helaas niet wist te raken. Later bleek dat Antilopen ook niet zo goed was in strafworpen raken, dus het was helemaal niet erg.

Het wordt altijd al geroepen door Thijs en Lars, maar deze keer gingen echt de meeste schoten te kort. Gelukkig gooide Jochem, Chanine en vooral Francis er wel wat ballen in. Helaas had de tegenpartij net zoveel zin om te scoren, dus bleef de stand steeds ongeveer gelijk. Vlak voor rust zorgde Jarno dat we wel met een voorsprong naar de kleedkamer mochten. Tussenstand: 9-8.

Deze week was er gelukkig wel limonade, wat vooral goed uitpakte voor de Leusdenaren. Antilopen knalde er na de rust namelijk gelijk eentje in. Thijs kon de gelijkstand niet aanzien dus mikte raak vanaf een klassieke Thijs-afstand. Vervolgens was het tijd voor twee primeurs. Chanine die voor het eerst dit seizoen een doorloopbal raakte in de wedstrijd, en onze nieuwe aanwinst Anne die haar eerste doelpunt van dit seizoen maakte. Tel daar nog een prachtig doelpunt van Danique bij op, en de stand was 13-10. De vreugde van deze voorsprong was helaas van korte duur. Al snel stond er 13-12 op het scorebord. Door al deze spanning miste Antilopen een strafworp en dus de kans op gelijkmaker. Sparta was zo van slag dat de focus volledig leek te verdwijnen. Met open mond keken de supporters toe hoe Sparta de wedstrijd weggaf, hoe de stand in ongekende snelheid naar 13-16 denderde.

Ondanks het verdriet van de Nijkerkers, werd de derde helft wel goed uitgespeeld. Deze was goed gevuld met zon en wat alcoholische versnaperingen. De Veluwe Wandeltocht helden Robert en Jasper werden onthaald, er werden snoepzakjes uitgedeeld, er werd gelachen, gedronken, en te laat ingesmeerd. Kortom: het verlies werd al snel vergeten. Gelukkig maar.

Tot de volgende!