Alleen de tweede helft winnen is niet genoeg voor Sparta 4

Door • 6 december 2018 • Categorie: Geen rubriek

Afgelopen zaterdag begonnen de spelers van Sparta 4 vol goede moed aan de reis richting Deventer. Toen iedereen bijgekomen was van de wereldreis, waren de Nijkerkers vastberaden om niet dat hele eind voor niks te rijden en dus de punten mee naar huis te nemen.

De twee huismannen Arie en Gerard bleven thuis, waardoor Jarno de kans zag om de eervolle taak als aanvoerder op te pakken. Hij nam zijn functie erg serieus door gelijk de 1-0 te maken. Een erg belangrijk doelpunt als je ’t mij vraagt, want deze voorsprong zou Sparta lang niet meer terugzien.

De ervaren spelers van Devinco 6 speelden erg slim, wat betekende dat elke Spartaan elke seconde scherp moest blijven. Dit was precies het punt waar het soms mis ging bij de Nijkerkers. Toen Devinco al 9 keer de korf had geraakt, bleef Sparta achter met slechts 4 doelpunten. Met deze stand begaven beide partijen zich richting de kleedkamers voor de bespreking. De mandarijnen ontbraken deze keer, wat zorgde voor teleurstelling maar ook voor meer concentratie om de strategie te bepalen.

Het was duidelijk te ruiken dat Devinco wel mandarijnen had gesmikkeld in de rust, maar de Spartanen lieten zich niet zo makkelijk afleiden. De Nijkerkers gaven niet op en bleven strijden tot het bittere einde. Bij een stand van 11-5 betraden Francis en Danique ’t veld. Dit bleken gouden wissels, want Sparta kwam in dit laatste kwartier terug naar 12-9. Belangrijk om te vermelden is dan ook dat Sparta de tweede helft heeft gewonnen. Helaas is dit volgens de KNKV niet genoeg om met punten naar huis te gaan. Ondanks het verlies was het een leuke wedstrijd, tot volgende week!

Door Hanne van den Born